Om os

Hvad er Visens Venner og hvad koster deltagelse ?

Visens Venner Frederikssund er en forening af  vise- og sangglade mennesker, som blev stiftet i 1990 med det formål at udbrede kendskabet til nordiske viser og sange, med hovedvægten lagt på dansk visesang. Foreningen er tilsluttet Landsorganisationen af Visens Venner i Danmark – VVD.  Du kan læse om VVD ved at klikke på dette link: Visens Venner Danmark

Visens Venner har rod i Sverige, hvor Evert Taube var en af initiativtagerne til, at foreningen blev stiftet i 1936. I dag er der over 65 foreninger af Visens Venner i Norden, heraf 28 i Danmark. Foreningerne har en kerne af medlemmer, som aktivt beskæftiger sig med viser som sangere, akkompagnatører, komponister eller sangskrivere. Derudover har de fleste foreninger en vennekreds, som består af mennesker, som kommer til viseaftener for at lytte til og synge med på viser i fællesskab.

Du kan få mere at vide om os ved at se en optagelse fra TV Nordsjælland i anledning af vores 25 års jubilæum: Klik her

Visens Venner er for dig   

  • der har lyst til at synge viser i fællesskab . . . eller
  • der kan lide at akkompagnere til visesang . . . eller
  • der har mod til at optræde for et publikum . . . eller
  • der selv skriver tekster eller musik til viser

Husk, for alle der optræder, har der været en ”første gang”.

Vi afholder 8 viseaftener per sæson i Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6 i Frederikssund med start kl. 19,00 og vi slutter ca. 22.45. Medlemmer af bestyrelsen er på skift viseværter ved disse aftener. Program og dato for afholdelse af viseaftener finder du her på hjemmesiden under afsnittet Kalender eller ved at klikke på linket: HER

Et medlemskab i vores forening giver også adgang til arrangementer hos Visens Venner andre steder i landet imod betaling af entré som medlem. Husk medlemskort.

Priser pr. sæson – du kan vælge imellem flg. muligheder:

  • Sæsonkontingent (8 viseaftener i perioden august til april ) inkl. entré kr. 300,-
  • Venteliste kontingent pr. sæson: 50,- kr. Entre pr. viseaften kr. 50,-
  • Gæster entre pr. viseaften: kr. 100,- inkl. én øl eller én vand
  • Gæster ved indmeldelse i foreningen på dagen, fratrækkes kr. 100,-
  • Personer som ikke i forvejen er medlemmer og som er under 50 kommer gratis ind første gang
  • Børn under 16 kommer gratis ind i følgeskab med et medlem

Du kan altid starte med at deltage som gæst og se om det er noget for dig.

Foreningen har et loft over antal medlemmer på 110, grundet pladsen på Elværket. Der oprettes venteliste for nye medlemmer over 110, disse medlemmer kan efter eget valg flyttes over som fast medlem ved ny sæsonstart i august måned, hvis der er plads. Venteliste medlemmer betaler entré som gæst.

Der er til alle viseaftener fællessange samt underholdning fra scenen af foreningens aktive solister med et bredt udbud af viser og sange. Der vil på nogle viseaftener være gæster fra andre afdelinger under VVD (Visens Venner Danmark). Vores solister tager også ud og optræde andre steder.

Medlemmerne bliver ikke tvunget til at synge på scenen, men kan blot sidde og nyde den gode underholdning. Men kommer lysten til selv vil udfolde sig, er alle velkomne ved de ”magiske 5 minutter”, som ved hver viseaften giver en til to personer mulighed for at vise deres talent, det kan være en vise, eller en god historie. Bestyrelsen håber på denne måde at finde nye solister.

Hvad siger nogle af visevennerne?

Vi har spurgt et par af vores medlemmer om hvorfor de har valgt at deltage i Visens Venner:

Berit:

Vi kom i mange år i Visens Venner Brønshøj. Da vi flyttede og i forvejen kendte formanden for visens Venner Frederikssund, begyndte vi at komme her. Det er sjovt  hver eneste gang og dejligt at mødes med andre. Jeg kan lide at synge og har sunget hele livet.

Inger Marie:

Jeg holder meget af musik – viser generelt og gamle revyviser. Jeg har rejst meget i Sverige og har ikke mindst derigennem fået kærlighed til viser.


Lise:

Det er så hyggeligt at synge sammen og man møder mange dejlige mennesker og får en sludder mens vi spiser vores mad.


Niels:

Vi er kommet her i to sæsoner. Det er meget hyggeligt. Vi mødes om fællesspisning og fællessang. Samtidigt bliver vi underholdt af diverse optrædende.

Visens Venner Frederikssund

Er du interesseret i at være med i Visens Venner Frederikssundeller vil du vide mere, så kontakt:

Formand Erling Salhauge
Lerager 72, 3600 Frederikssund
Tlf.: 4731 3642      E-mail: salhauge@webspeed.dk