Sådan forløb viseaftenen den 26. januar 2018

Denne aften havde vi besøg af tre Visens Venner foreninger: Visens Venner København, Visens Venner Øst og Visens Venner Roskilde. Der blev optrådt med eftertænksomme viser, alvorlige viser og humoristiske viser.

Aftenens visevært Kjell introducerede aftenen. Programmet havde Kjell sammensat på baggrund af oplevelser på visekursus på Ryslinge Højskole 2017,  hvor både vært og optrædende havde deltaget:

Didde Mosegård med pianist Arne Mørch fra VV København indledte aftenen med viser af Cornelius Wresvik (bl.a. Socialkontoret). Herefter fulgte viserne  Lofot torsk, Musens sang (med tekst af Didde om mus på olejehjem) og en grønlandsk sang.

Så kom turen til Mette Østerbro og Bjarne Kjærsgård. Mette er fra VV Øst og Bjarne, som både akkompagnerede Mette på guitar, og også selv gav at par sange er fra VV Ballerup. Vi fik bl.a. Næsten en slags enke, Ballet og bolværk. I anden del af deres optræden fik vi bl.a. 1917, Singlefest, Håbet og Jeg har lige været til møde i min forening.

 

Så var det tid til vores faste magiske 5 minutter som er en enkelt sag fra et eller to af vores egne medlemmer. Denne aften var Ellen på scenen med visen Søvnløs og Klaus med Den første kærlighed er dog den bedste.

 

Herefter introducerede Leif månedens nye vise – I selskab så jeg første gang som på melodien Sønderborg dobbeltkvadrille.

VV Roskile med Birgit Müller og Erik Ravn                                                            akkompagneret af Flemming List. Birgit sang bla. Klovnens sang, Min lille søde guldfisk, Den er så sød når den først kommer frem.  og Erik bl.a. Jeg stod op en tidlig søndag morgen, Erik Oluf Andersen.

Så var tiden kommet til aftenenens sidste faste tradition: vi skulle  i fællesskab synge Go’ nu nat og gå nu lige hjem. Som sædvanligt med de optrædende på scenen

Næste viseaften er fredag den 23. februar.                       Sæt allerede nu kryds i kalenderen

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *